Middagactiviteiten

Een zinvolle middagpauze

We vinden het belangrijk dat we als leerkracht niet enkel tijdens de lessen ter beschikking staan van onze leerlingen, maar ook bijvoorbeeld tijdens de middagpauzes. Ook weten we dat de middagpauze voor sommige leerlingen erg lang lijkt te duren en ze kunnen ook niet de hele pauze lang met de neus in de schoolboeken of de vingers aan de smartphone zitten. Daarom organiseren we meermaals per week leuke activiteiten om de leerlingen de kans te geven hun middagpauze zinvol in te vullen. Deze middagactiviteiten worden allemaal begeleid door enkele enthousiaste leerkrachten. Samen met de reeds bestaande sportmogelijkheden is er zo een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

Hieronder alvast een overzicht:

Gezelschapsspellen

Of leerlingen nu graag één van de klassieke gezelschapsspellen zoals UNO of vier-op-een-rij spelen of liever eens een minder bekend spel leren kennen, ze kunnen tijdens de middagpauze sowieso terecht op de spelmiddag. We hebben reeds een mooie collectie eigen gezelschapsspellen voor 2, 3, 4 of zelfs 10 spelers. Wie wil kan dus zo’n gezelschapsspel komen spelen, maar ook een partijtje kaarten of schaken behoort tot de mogelijkheden. Het is dan ook vaak gezellig druk op de spelmiddagen. Voor alle leerlingen staat er wekelijks minstens één spelmiddag gepland.

Strips

Wie houdt er nu niet van strips? De meesten van ons zijn alvast toch opgegroeid met Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboe’s of Urbanus. Strips hebben dan ook zeker een belangrijke plaats in onze Belgische cultuur. De liefhebbers onder de leerlingen van de eerste graad kunnen elke twee weken in alle rust strips komen lezen tijdens de middagpauze. De school biedt een uitgebreide collectie van eigen strips aan, maar wie wil kan zeker ook z’n eigen strips meebrengen.

Sport

Voor wie graag een wat actievere middagpauze heeft voorzien we uiteraard ook sport tijdens de middagpauze.

ICT

We bieden de leerlingen de mogelijkheid tot het oefenen van hun klaviervaardigheid.