A-stroom Bernardustechnicum

 

RICHTINGEN A-STROOM      LESSENTABEL A-STROOM     WAT NA DE EERSTE GRAAD?

Richtingen eerste graad A

Het Bernardustechnicum biedt één theoretische en vijf technisch-theoretische richtingen aan.

  • STEM-wetenschappen bereidt voor op de doorstroomrichtingen van het domein STEM, nl. ‘Biotechnologische wetenschappen’ en ‘Technologische wetenschappen’;
  • De vijf technisch-theoretische richtingen laten je proeven van de domeinen van de tweede graad.                 

Wat na de eerste graad?

Leerlingen die starten in de A-stroom kunnen in principe vanaf het derde jaar naar elke richting van het Bernarduscollege of Bernardustechnicum. Toch speelt het beheersingsniveau een rol.

  • De richting STEM-wetenschappen in Bernardustechnicum is theoretisch van aard met bijzondere aandacht voor wiskunde en wetenschappen. Ze is de ideale voorbereiding voor de doorstroomrichtingen uit het domein STEM (Biotechnische wetenschappen of Technologische wetenschappen) .

  • De andere richtingen van de eerste graad A-stroom van het Bernardustechnicum noemen we ‘technisch-theoretisch’. Ze hebben een dubbel doel: ze bereiden je voor om door te stromen naar het hoger onderwijs binnen een bepaald domein (= domeingebonden doorstroomrichtingen) of maken je klaar voor de arbeidsmarkt. De studierichtingen die hierop volgen, worden in zes domeinen aangeboden in de het Bernardustechnicum, een aparte school in Hoogstraat 10.