Zomerweek

Dinsdag gingen de leerlingen van 3 Zorg en welzijn een dagje naar zee. Het was stralend weer, maar jammer genoeg hadden we in de namiddag hevige regenval. Een herinnering rijker! De leerlingen vonden het een zeer geslaagde dag!

Meer foto's.

Maandag gingen onze 6de jaars Verzorging en 3 Plant en dier naar buiten voor een zintuigenwandeling. De leerlingen konden kennismaken met de geschiedenis van Oudenaarde en genoten van het zien van de oude gebouwen, het ruiken van drap en biergist, het proeven van een 0,0% streekbiertje en het lekkere fruit uit ons tuinbouwcentrum. Zalig genieten tijdens onze zomerweek.

Meer foto's.

Tijdens de zomerweek zetten we ook in op gezond en bewust bewegen. We verkenden de Vlaamse Ardennen met de fiets en werden tussentijds verwend met enkele sneukels.

De zon was aanwezig, de sfeer zat goed, de benen werden getraind en we tankten voldoende voedingstoffen bij op verschillende stopplaatsen. Kortom een geslaagde sportactiviteit!

De gekwetste leerlingen zorgden dan weer voor de natuur en gingen ploggen. Tijdens hun wandeltocht maakten ze Oudenaarde weer een stukje properder. In de namiddag kregen zij een extra les reanimatie.

Meer foto's.

Onder het motto Just Do it bezochten 3 en 4ar Organisatie en logistiek tijdens de zomerweek het distributiecentrum van Nike. Na een rondleiding konden de leerlingen de praktijk beleven in leerrijke spelletjes. Van de documentenstroom tot het leren rijden met een transpallet.

Meer foto's.

Op donderdag trokken de leerlingen van 4 Plant, dier en milieu met de fiets richting Wortegem-Petegem.
Na een paar heuveltjes kwamen ze aan bij het varkensbedrijf van Kenny en Inge Van Marcke.
Daar krijgen we een heel leerijke rondleiding en werden ze verwend met een ijsje.
Daarna trokken ze naar het huis van Meneer Devos waar ze konden genieten van een heerlijke barbecue.
Na de lunch reden ze richting Firma Beel, waar ze eerst de tuinbouw afdeling en daarna de landbouw en kranen afdeling konden bezoeken.

Meer foto's

Op 22/06 gingen de leerlingen van het 4de jaar Organisatie en logistiek naar Ikea Gent.
Hier voerden de leerlingen in kleine groepjes een zoekopdracht uit waar zowel wiskunde, budgetten, verkoop en mode aan te pas kwamen.

Meer foto's.

De leerlingen van de derde graad Verzorging brachten op 22/6 een bezoek aan Body Worlds. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen, plastinaten, tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Via een stadsspel verkenden de lln de mooie stad Brugge! Een geslaagde dag!

Meer foto's.