XR Inspire event

Wij waren aanwezig op het XR Inspire event in Kortrijk om ons VR-project "VR D-montage" te presenteren, in samenwerking met RTC Oost Vlaanderen.

Dit baanbrekende VR-project kwam tot leven dankzij een projectoproep van InnoVET, met de genereuze steun van de Vlaamse Overheid, departement Onderwijs & Vorming. Ons doel was om een VR-applicatie te ontwikkelen waarmee leerlingen niet alleen visueel kunnen leren, maar ook praktische handelingen stap voor stap kunnen opbouwen om een dieper inzicht te krijgen in de complexe wereld van onderhoudstechniek.

Ook onze eigen leerlingen van 6 Mechatronica namen deel aan het event en dompelden zich onder in andere boeiende VR-workshops, zoals lassen en frezen. Hierdoor konden ze hun VR-ervaringen uit ons project vergelijken met andere technische VR-toepassingen die worden gebruikt in technische beroepen en opleidingen.

Dit event heeft ons nog meer geïnspireerd over de onbegrensde mogelijkheden van XR-technologieën. De toekomst is hier, en we zijn klaar om die samen te verkennen!

Meer foto's.