praktijkles land- en tuinbouw in de 1ste graad

In de praktijkles land- en tuinbouw staat dit jaar opnieuw een bijzonder project op het programma: de leerlingen krijgen elk hun eigen stukje grond in de volkstuinen om te bewerken, onderhouden en uiteindelijk de vruchten van hun arbeid te oogsten. Dit biedt niet alleen een waardevolle leerervaring, maar geeft de leerlingen ook een gevoel van verantwoordelijkheid en trots over hun eigen stukje land.
Een ander spannend aspect van de praktijkles is het opstarten van een champignonteeltkit. De leerlingen zijn gefascineerd door het proces van het kweken van champignons, van het inoculeren van de compost tot het oogsten van de verse paddenstoelen. Het is een waardevolle ervaring die hen laat zien hoe voedsel wordt geteeld en hoe ze zelf hun voedsel kunnen produceren.
Tijdens deze praktijkles worden ook essentiële vaardigheden aangeleerd, zoals snoeien van bomen en struiken, het herstellen van omheiningen en het aanleggen van een vijvertje voor onze nieuwe eendjes. Deze praktische taken leren de leerlingen niet alleen nuttige vaardigheden, maar geven hen ook een gevoel van voldoening en trots op wat ze samen bereiken.

Meer foto's.