Praktijkles bij ATS

Op donderdag 19 januari konden de leerlingen van 5 en 6 elektrotechnieken onder begeleiding van hun praktijkleraar Bart Merchiers op bedrijfsbezoek bij de firma ATS te Kruisem.

Op de site in Kruisem bevindt zich de ATS-groep afdeling BU Electrical Panels met een 4000m² state-of-the-art productiehal waar industriële elektrische schakelkasten worden gemaakt.

Gedurende de voormiddag gaf de heer Ronny Van Glabeke, oud-leerling van onze school afdeling elektriciteit en nu verantwoordelijke voor de ATS Academy, een voorstelling van het bedrijf en vervolgens een theoretische les betreffende elektrisch gerelateerde items met betrekking tot panelbuilding waarna er een rondleiding werd gegeven in het atelier.

Na een broodjeslunch ons aangeboden door ATS werd elke leerling door de verantwoordelijke van het atelier toegewezen aan een werknemer (coach) en werkten ze gedurende 3 uren mee aan de opbouw van een elektrisch bord.

Zo konden ze hun schoolse praktijklessen toepassen en ervaren hoe netheid, correctheid en de wetgeving toegepast worden in de bedrijfswereld waar zij ooit zelf komen in te staan.