G-Heat project van start.

Dankzij steun van Vlaamse overheid en verschillende fabrikanten kan technische school de hypermodernste en ecologische verwarmingsinstallaties binnenhalen.

Oudenaarde De Vlaamse overheid heeft het Bernardustechnicum in Oudenaarde een subsidie van 30.295 euro toegekend, waarmee de school apparatuur kan aanschaffen om haar opleiding Sanitaire Verwarming ecologisch om te schakelen. Fossiele brandstoffen hebben afgedaan, wij moeten de nieuwste, ecologische apparatuur binnenhalen om de installateurs van de toekomst daaraan te leren werken.

Op de Campus Gelukstede van het Bernardustechnicum wordt binnenkort een atelier waar op mazout en gas gestookte verwarmingsinstallaties staan en hangen, helemaal gesloopt. Een andere ruimte is al vrijgemaakt om de allernieuwste installaties onder te brengen, zodat leerlingen daaraan kunnen sleutelen. Dit wordt een praktijkzaal met alternatieve verwarmingsbronnen. Zo zullen we in de toekomst gebruik maken van warmtepompen. Die werken op elektriciteit die door zon of wind is opgewekt en halen warmte uit de buitenlucht of uit de grond om onze woning en water te verwarmen.

Meer foto's