DOMEIN SPORT: BOKSEN SPRINGEN BOOGSCHIETEN

DOMEIN SPORT: BOKSEN SPRINGEN BOOGSCHIETEN

Met de fiets vertrok 6TLO vorige donderdag op stage naar Ingelmunster. Reeds in de vroege uurtjes verscheen de zon en ze bleef maar stralen. Een mooi uitgestippelde fietstocht van 24km op een zonnige herfstdag zorgde voor sfeer en wat teambuilding binnenin de klas. Er werd gebabbeld, gelachen en vooral gemeld als onveilige situaties zich voordeden. Een perfecte communicatie zorgde dus voor een veilig heen- en terugrit.

Eénmaal aangekomen in Ingelmunster konden de leerlingen proeven van 3 initiaties nl.: boksen, trampoline springen en boogschieten.

Tijdens de initiatie boks was het al snel duidelijk dat er conditioneel afgezien zou worden. De bokstrainer was meedogenloos en liet ons tal van opwarmcombinaties van 3 min doen. Gelukkig konden we even tijdens de uitleg van de bokstechniek op adem komen alvorens de ring te trotseren.

En of er in de roos geschoten werd! Na het checken van ons dominante oog mochten de pijlen gericht worden op de roos. Een statische houding, focussen en de gespannen boog loslaten waren de ingrediënten van een geslaagde poging.

Het trampoline springen werd dan weer gekleurd door rotaties rond de breedte-as en lengte-as. Een portie lef en goeie helpers zorgden voor de mooiste sprongcombinaties.

Meer foto's.