Leerlingenraad

Overleg tussen leerlingen en school

De leerlingenraad van het Bernardustechnicum bestaat uit een bont gezelschap enthousiastelingen. Leerlingen en leraars bundelen de krachten om het leven op school zo prettig mogelijk te maken. We dagen jullie sportief uit door voetbal- en pingpongtornooien te organiseren; bij goed weer zetten we matchen op de speelplaats op touw. We zorgen voor entertainment door initiatieven als Dikke Truien Dag, Valentijn en Halloween in de kijker te zetten. Wordt het warmer, dan organiseren we pop-upmiddagmalen op de speelplaats – sfeer verzekerd! Wordt het kouder, dan kunnen jullie erop rekenen dat wij de temperatuur laten stijgen, bijvoorbeeld door muziek op de speelplaats te draaien, door gezellig een film te vertonen in ons eigen lokaal, of door een lekkere kom warme soep te verkopen…

Overigens: alle opbrengsten van verkopen gaan naar een zelfgekozen goed doel. We hebben namelijk ook de ambitie om het verder te schoppen dan een feestcomité. We trachten daarbij rekening te houden met wat er leeft in de maatschappij en op onze school – zo is er de laatste jaren groeiende aandacht voor het mentale welzijn van jongeren. Om die reden organiseren we telkens heel wat activiteiten in het kader van Rode Neuzen Dag. We doen mee met acties tegen pesten, we zetten Bednet in de spotlights. We hebben ook oog voor de schoolse behoeftes van leerlingen: we zorgen er bijvoorbeeld voor dat leerlingen inspraak krijgen waar mogelijk bij de examenroosters, of we zijn spreekbuis naar directie toe als het gaat over de 100 dagen.

De leerlingenraad vind je op de drie grootste campussen van onze school: in de Bron gaan de eerstes en tweedes aan de slag, op Gelukstede lopen heel wat gemotiveerde ‘leerlingenraders’, en ook op de hoofdcampus in Hoogstraat 10 kom je tenslotte een levendig team tegen.

Alle groepen staan onder begeleiding van al even enthousiaste leerkrachten, die op regelmatige basis met elkaar overleggen. Je weet ons dus te vinden… Hopelijk tot gauw!