STEM

Wil je graag weten hoe bepaalde zaken werken? Ben je geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek? Of ben je eerder praktisch aangelegd? In de wondere wereld van STEM komen al deze talenten tot ontplooiing.

STEM

Verder studeren of een job gegarandeerd?

Onze doorstroomrichtingen bereiden je voor op een studie in het hoger onderwijs. Het lessenpakket bevat naast heel wat uren algemene vakken ook een ruim pakket technische vakken. Hier zal je in de diverse labo’s onderzoek binnen je eigen vakgebied verrichten.

Wil je graag algemene kennis opdoen, maar toch je praktische vaardigheden ontwikkelen? Kies dan voor een praktisch-technische opleiding. Deze richting bereidt je voor op het bedrijfsleven, maar het biedt je ook de kans alsnog een studie in het hoger onderwijs aan te vatten.

Ben je vooral geïnteresseerd in het echte werk, dan kan je terecht in een van onze arbeidsmarktgerichte opleidingen. Daar ligt de klemtoon op het verwerven van praktische vaardigheden. Zo word je geleidelijk aan een echte vakman. Wil je je graag specialiseren, dan kan je nog een zevende jaar volgen.
 

Bekijk de lessentabel van de tweede graad STEM-wetenschappen (doorstroming).

Bekijk de lessentabel van de derde graad STEM-wetenschappen (doorstroming).

Bekijk de lessentabel van TSO STEM-technieken (doorstroming en arbeidsmarkt).

Bekijk de lessentabel van BSO STEM-technieken (arbeidsmarkt).