Overzicht

De Bernardusbron campus technicum biedt in de eerste graad studierichtingen aan. 
Het Bernardustechnicum bundelt in zes domeinen de technische richtingen en beroepsopleidingen van de tweede en derde graad.

Studierichtingen eerste graad

De Bernardusbron campus technicum biedt in de eerste graad studierichtingen aan die een voorbereiding vormen op de technische studierichtingen en beroepsopleidingen van het Bernardustechnicum.

Studierichtingen tweede en derde graad

Het Bernardustechnicum is uniek door zijn rijk aanbod. Het bundelt in zes domeinen een indrukwekkend geheel van technische richtingen en beroepsopleidingen met de nadruk op een brede technische en praktische vorming.

In het Bernardustechnicum onderscheiden we drie types richtingen:

 • Doorstroming
  Deze richtingen bereiden jou voor op een studie in het hoger onderwijs. Je krijgt heel wat uren algemene en technische vakken, vaak aangevuld met een aantal praktijkuren.
 • Doorstroming en arbeidsmarkt
  Deze richtingen hebben een dubbele bedoeling. Je kan na het zesde (of zevende) jaar succesvol verder studeren of er voor kiezen onmiddellijk te gaan werken. 
 • Arbeidsmarkt
  Deze richtingen leiden jou op tot een vakbekwame leerling en is gericht op een directe tewerkstelling na het secundair onderwijs. Je kan vaak een bijkomend specialisatiejaar volgen.

De school heeft haar officiële vestigingsplaats in Hoogstraat 10 te Oudenaarde. Daar worden de meeste lessen aangeboden. Voor de praktijkuren doen we een beroep op vier externe campussen:

 • Campus Axelwalle, Axelwalle 14, Heurne: landbouw
 • Campus Gelukstede, Gelukstede 2, Oudenaarde: STEM (wetenschappen, technologie en technieken)
 • Campus Kruishoutem, Woestijnestraat 13, Kruishoutem: sport
 • Campus Tivoli, Tivolistraat 98, Volkegem: tuinbouw