7de jaar: Duaal kinderbegeleider

Studieprofiel

Wil je kinderbegeleider worden, maar heb je nu al ontzettend veel zin om in het werkveld te stappen? Heb je het hart op de juiste plaats, vind je het fijn om met kinderen te werken, steek je graag de handen uit de mouwen en werk je graag samen? Ben je flexibel en kan je om met verantwoordelijkheid ? Dan kan je kiezen voor de opleiding kinderbegeleider duaal.

Heb je een getuigschrift secundair onderwijs, studiegebied Personenzorg dan kan je je inschrijven in de opleiding duaal Kinderbegeleider. Je krijgt dan 16 uur les en 22 uur praktijk op de werkvloer. Tevens ontvang je een vergoeding en bouw je sociale rechten op.

Wie kan starten?

Je bent houder van een diploma secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van het studiegebied personenzorg van het technisch secundair onderwijs. Je bent houder van een studiegetuigschrift van het 2de leerjaar van de 3de graad van het secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van het studiegebied Personenzorg van het beroepssecundair onderwijs of uitgereikt op basis van een certificaat van verzorgende in het deeltijds beroepssecundair onderwijs of de leertijd.

Wat erna?

Na het 7de jaar Kinderbegeleider duaal, kan je gaan werken als begeleider in een gezins- of groepsopvang en in de buitenschoolse kinderopvang. Je kan aan de slag als verzorgende in een kleuterklas. Je kan met deze opleiding ook een diploma secundair onderwijs behalen.

Alhoewel de meeste jongeren na het volgen van deze opleiding onmiddellijk doorstromen naar het werkveld, kan je ook verder studeren: Se-n-Se Begeleider bij kinderen en jongeren of Se-nSe Begeleider bij mensen met een beperking, zorg + ( Leefgroepenwerking).

Ook een bacheloropleiding behoort tot de mogelijkheden: pedagogie van het jonge kind of bachelor kleuteronderwijs.