Maatschappij en welzijn

Ben je sociaal voelend en wil je die vaardigheden ontwikkelen? Ben je creatief en werk je graag met mensen? Of heb je interesse in voeding, verzorging en gezondheid? Dan vind jij vast en zeker jouw richting in dit domein!

Je bent sociaal voelend en je wil die vaardigheden ontwikkelen. Je bent creatief en je werkt graag met mensen. Je hebt interesse in voeding, verzorging en gezondheid. Dan vind jij vast en zeker jouw richting in dit domein.

Binnen Welzijn en zorg kan je kiezen voor een technische vorming (TSO) of een beroepsopleiding (BSO). Je krijgt er de kans om je sociale vaardigheden aan te scherpen via gerichte stages in kleuterscholen, kinderdagverblijven, rusthuizen, bij onthaalmoeders of in de gehandicaptenzorg.

Opgelet:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je met voedingswaren mag werken. Je hoeft dit attest maar één keer aan te vragen. Deze verklaring is geldig voor de rest van je secundaire studies waarin je werkt rond voeding. Een arts, aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar. Schrijf je je later in, dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.

Bekijk de lessentabel van TSO.

Bekijk de lessentabel van BSO.