2de graad: Office & retail (Organisatie en logistiek)

Studieprofiel

De richting richt zich tot leerlingen die interesse hebben in een job in de verkoop- en administratieve sector. Graag willen werken in een winkelomgeving is een pluspunt.

Binnen de algemene vakken nemen de talen Nederlands (in het vak PAV), Frans en Engels een belangrijke rol in. Ook al worden alle vaardigheden (luisteren, lezen, spreken, schrijven) ingeoefend, de nadruk ligt op het praktische gebruik. Je vlot en correct leren uitdrukken in verschillende talen is belangrijk in een commerciële omgeving.

De specifieke vakken leren jou de basisvaardigheden en technieken die nodig zijn binnen de verkoopsector.

Met werkplekleren worden de vaardigheden die op school worden aangeleerd, ingeoefend op de werkvloer. We trekken de winkel in en onder begeleiding van je leerkracht leer je de knepen van het vak.

Wie kan starten?

Iedereen die voldoet aan de instapvereisten voor de tweede graad beroepsopleidingen (BSO) kan hier terecht, in het bijzonder de leerlingen die in de eerste graad de technische studierichting Economie & organisatie of de beroepsopleiding Economie & welzijn gevolgd hebben.

Profiel

  • Je bent sociaal en communicatief vaardig.
  • Je durft je uit te drukken in de moderne vreemde talen Frans, Engels.
  • Je bent creatief en presenteert dit met plezier aan anderen.
  • Je organiseert graag, je gaat geduldig om met mensen en je ziet niet op tegen hard werken.

Wat erna?

De meest voor de hand liggende keuze na de tweede graad Office & retail is de beroepsrichting Retail  in de derde graad.