Push to the top

De inspirerende quote op de affiche is van Samuel Van Tuyckom, leerling uit 6BCV. Samuel kreeg drie jaar geleden te horen dat hij lijdt aan Ataxie van Friedreich, een zeldzame en ongeneeslijke spierziekte vergelijkbaar met ALS.

Aangezien hij de lessen op school niet meer kan bijwonen, krijgt hij de kans om van thuis uit les te volgen via een individueel aangepast curriculum. Op die manier blijft hij toch deel uitmaken van onze schoolgemeenschap.  Samuel blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij wil alles halen uit het leven dat hem nog rest en gaat met Push to the top een ambitieus avontuur aan. Dit bijzondere initiatief bestaat uit 2 grote evenementen.

Ultraloper Serge Van Autreve duwt Samuel  in zijn rolstoel van Oudenaarde naar Temse.  Het startschot van de looptocht werd deze ochtend op de campus Gelukstede gegeven, waarna er een passage over de speelplaatsen van Hoogstraat 10 en 20 op het programma stond. Na circa 80 kilometer zullen Samuel en Serge in de namiddag hun eindbestemming bereiken.

In april 2021 volgt nog een grotere uitdaging. Serge zal Samuel dan al lopend van Elversele tot op de top van de Mont Ventoux duwen, een tocht van maar liefst 22 dagen en 1056 kilometer lang!
Serge is het lichaam dat bij Samuel niet meer meewerkt, terwijl Samuel met zijn mentale wilskracht Serges lichaam net zuurstof geeft. Een mooie gedachte, die ook perfect aansluit bij ons jaarthema ‘Geef zuurstof aan je toekomst’.  Zowel tijdens de loop naar Temse als tijdens de tocht door Frankrijk zal er geld ingezameld worden voor Project U-turn. Deze vzw organiseert avontuurlijke activiteiten voor personen met een fysieke beperking.

Meer foto's