Leerkrachten van Oost-Vlaamse scholen bezochten het competentiecentrum G-HEAT

De energiemarkt is volop in transitie, en dit weten we al langer in het Bernardustechnicum. Als STEM-school brengen we deze transitie mee op gang door in te zetten op de installateurs van de toekomst. Daarom openden we in 2019 het opleidingscentrum G-HEAT met de steun van InnoVET, sectoren en ondernemingen. Met dit opleidingscentrum willen we leerlingen van de studierichting “sanitaire en verwarmingsinstallaties” kwalitatief opleiden door alternatieve verwarmingsbronnen, zoals warmtepompen.

Op 2 december kwamen verschillende leerkrachten van Oost-Vlaamse scholen een train de trainer opleiding volgen in het G-HEAT (Groene Hernieuwbare Energie en Aanverwante Technologieën) opleidingscentrum op campus Gelukstede.

Twee ondernemingen, Vaillant en Viessmann, waren aanwezig tijdens deze lerarenopleiding. Naast het introduceren van innovaties en de hoogtechnologische apparatuur in het opleidingscentrum, benadrukten zij de rol van de beroepsgerichte en technische scholen in deze energietransitie. De grote uitdaging voor ondernemingen is immers om goed opgeleide mensen te vinden voor de uitvoering van de energietransitie. Bernardustechnicum blijft alvast niet stilstaan. Binnenkort staan er heel wat leerlingenopleidingen op de agenda, waardoor de energietransitie meteen ook in de klas wordt gebracht door onze leerkrachten Dirk Cosyns en Thierry Kesteleyn.