La Plagne

Zaterdagavond, 19u, sporthal Kruisem. Veel blije gezichten bij de leerlingen die een weekje op ski- of snowboardstage mogen vertrekken. Bij sommige ouders nog blijere gezichten om een weekje zonder zoon- of dochterlief te genieten van wat rust. Ocharme die leerkrachten die een week, dag in dag uit, moeten zorg dragen voor hun energierijke lieverds. Maar wat doen we dat toch graag!
De nachtelijke rit verliep vrij vlot, net als de aankomst in het UCPA logement in La PLagne. Onder het motto ochtenstond heeft goud in de mond kwamen we net voor het opkomen van de zon om 7u30 aan, onmiddellijk de bagage in de kamers, rustig en lekker ontbijten, briefing en materiaal verdelen. De éne al wat vermoeider dan de andere. Maar toch nog voldoende energie voor de eerste glijpasjes op de piste! Wat een talenten zitten er tussen onze leerlingen! Dat belooft voor de volgende dagen.
Ook de avondactiviteiten werden gesmaakt. Zowel binnen als buiten werd er volop samen gewerkt om de leuke opdrachten tot een goed einde te brengen. Een welverdiende nachtrust zal deugd doen.

Dag 2: vroeg uit de veren, de gordijntjes open, YES, de zon is van de partij! Dag 2 in de bergen is opnieuw te snel voorbij gegaan. Niet enkel de dag passeerde snel maar ook de skiërs en snowboarders hebben een tandje bijgestoken. Bochten maken, parallel naar beneden, wat een evolutie! Deze avond worden de avondactiviteiten opnieuw gegeven door onze leerlingen onder begeleiding van de leerkrachten bewegingsagogiek. Stilletjes aan beginnen we ons klaar te maken voor een heuse sneeuwval. Er wordt maar liefst 30cm verwacht! We verwachten morgen dus een leuke dag vol sneeuwpret!

Dag 3: let it snow, let it snow, let it snow!
Een winterse dag met verse sneeuw en barkoude temperaturen. Toch hielden deze omstandigheden ons niet tegen om pistes te verkennen, bochten te maken en zelfs hier en daar eens een sprong te wagen.
Goed ingeduffeld werd er zorg gedragen voor elkaar aangezien de wind en de sneeuw met momenten heel wat zichtbaarheid wegnamen. In de liften warmden we elkaar dan weer op met leuke weetjes, grappige anekdotes en zo veel meer.

Dag 4: top sneeuwkwaliteit vandaag! Deze voormiddag lieten we de skigroepen even achter ons en gingen we er samen met onze sportleerkrachten en klas op uit! Dit zorgde voor leuke foto’s en toffe afdalingen. De sneeuwval van vandaag en gisteren zorgde wel voor wat hinder bij de keuze van de pistes. Omwille van lawinegevaar (4/5) waren enkele skiliften en dus ook wat pistes gesloten.
Maar met een dosis enthousiasme, wat creativiteit, positieve ingesteldheid en een groot skigebied kregen we onze dag goed ingevuld!

Dag 5: opstaan met blauwe wolken, besneeuwde pistes en geen wind. Ideale omstandigheden om de dag mee te beginnen. Na 2 dagen skiën in de vallende sneeuw, waren we blij dat de zon weer even van de partij was. Snel dus de latten en de snowboards aan! We verkenden het gebied en gingen hoger en verder. Zelfs de beginners namen de lift tot Roche De Mio en konden in de stralende zon de besneeuwde bergtoppen van de Mont Blanc zien schitteren. Deze TOPdag konden we niet beter afsluiten dan met een fakkeltocht. Samen wandelden we door de diepe sneeuw tot La Plagne centre. Hoe mooi kan het leven in de bergen zijn! Schitterende natuur, winterse plaatjes en wijze gesprekken kleurden deze activiteit. Dit zullen we niet snel vergeten … Stilletjes aan beginnen we onze valiezen te pakken … vrijdag om 20.15 u. start onze terugtocht naar Oudenaarde.

 

Meer foto's