Brugge voor de 3e jaren Sport

Dagexcursie naar Brugge met derdes domein Sport. Op vrijdag 20 mei vertrokken we met de trein naar Brugge. Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco.
We wandelden van aan het station naar de Grote Markt. Dit is het kloppend hart van Brugge en wordt al eeuwenlang gedomineerd door het Belfort of Halletoren, met zijn 83 meter het praalgebouw van de stad. We bewonderden er het imposante Provinciaal Hof en de vele kleurrijke trapgevels.
Na een korte historische uitleg door de geschiedenisleerkracht beklommen we in 2 groepen het Belfort via de trap van 366 treden en genoten van het adembenemende panorama. Het Belfort is eveneens opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Nadien was het tijd om te lunchen.
Na de middag namen we de lijnbus tot aan het Jan Breydelstadion waar we ons opsplitsen per klasgroep en een gegidste rondleiding kregen.
Daarna ging het richting station om er de trein te nemen en naar Oudenaarde terug te keren. Dit was het einde van een leuke en leerrijke dag.

Meer foto's.