Overslaan en naar de inhoud gaan

Bernardusbron

Bernardusbron

In de Bernardusbron verwelkomen we meisjes en jongens die de lagere school verlaten. Op twee aan elkaar grenzende campussen bieden wij leerlingen van 12 tot 14 jaar de kans om een brede vorming te verwerven:

  • In de Bernardusbron campus college (Hoogstraat 30) krijgt deze vorming een theoretische aanpak. De studierichtingen bereiden voor op kennisgericht onderwijs.
  • In de Bernardusbron campus technicum (Hoogstraat 20) is de aanpak meer technisch en praktisch van aard. Hier kan je kiezen tussen een technische vorming of een beroepsopleiding.

Voor alle leerlingen van de eerste graad creëren we een eigen kader, met eigen directie, leerkrachten, lokalen, speelplaatsen, dagindeling. We leggen nadruk op kleinschaligheid en zetten maximaal in op begeleiding. We creëren kansen tot persoonlijke opvolging in zo klein mogelijke klasgroepen. Samen met de ouders zoeken wij uit waarin de leerlingen goed zijn, we leren hen een goede studiehouding en -methode aan. We geven inzicht in alle studierichtingen van de hogere jaren en begeleiden de leerlingen bij het maken van een persoonlijke keuze, met accent op hun talent.

Bernardusbron campus college (Hoogstraat 30)

Hou je van een theoretische uitdaging, ben je geboeid door taal en cultuur, verdiep je je graag in mens en maatschappij, ben je gefascineerd door wiskunde of wetenschappen … dan is de Bernardusbron campus college voor jou de ideale keuze. De Bernardusbron campus college bereidt voor op een theoretische, kennisgerichte studiekeuze. Ze werkt daarom nauw samen met het Bernarduscollege.

Bernardusbron campus technicum (Hoogstraat 20)

Ben je handig en technisch aangelegd? Heb je groene vingers? Zit ondernemen je in het bloed? Hou je van sociaal contact? Ben je sportief of droom je van een job als wetenschapper? Kom het uitzoeken in onze Bernardusbron campus technicum. De Bernardusbron campus technicum bereidt voor op een technische vorming of op een beroepsopleiding. Ze werkt daarom nauw samen met het Bernardustechnicum.